Nina Badrić za "Nezavisne": Želim da publika opusti dušu uz moju muziku

Nina Badrić za "Nezavisne": Želim da publika opusti dušu uz moju muziku

Nina Badrić je otpjevala neke od najvećih hitova pop muzike regiona, a osim što uglavnom pjeva o ljubavi, čvrsto vjeruje i da je baš ljubav najvažnija za postojanje svakog čovjeka. Ova pjevačica raskošnih vokalnih mogućnosti nastupiće sutra veče na tvrđavi Kastel u Banjaluci od 20.30.

Njeni novi singlovi "Rekao si" i "Volim te, volim" ruše sve rekorde slušanosti, a brojni ljetni koncerti uglavnom su bili rasprodani. Tako će dolazak u grad na Vrbasu biti vrhunac uspješne ljetne turneje. Za Ninu je prošla godina bila posebna, jer je "pomela" top-liste u regiji pjesmom "Rekao si".

Za početak njene karijere, koja traje više od 20 godina, bio je zaslužan Dino Dvornik, koji ju je slučajno čuo dok je pjevala u butiku u kojem je tada radila. Prvi album "Godine nestvarne" objavila je 1995, a od tada je dobila više nagrada "Porin" i jedna je od najcjenjenijih i najtrofejnijih muzičara regiona. Predstavljala je Hrvatsku na "Evroviziji" 2012. godine pjesmom "Nebo".

"Da osjetim zasićenje ili manjak entuzijazma odmah bih prestala da se bavim ovim poslom. Svaki moj nastup u meni budi istu onu emociju kao i prvog dana i mislim da i publika to osjeti. A kada ili ako se budem umorila od svega skloniću se neko vrijeme dok se opet ne zaželim muzike", priznala je jednom prilikom Nina, a u intervjuu za "Nezavisne" govorila je o predstojećem koncertu u Banjaluci, ljubavi, Oliveru Dragojeviću, kao i pravcu u kojem muzika danas ide.

NN: Najavljen je Vaš koncert u Banjaluci na tvrđavi Kastel. Šta spremate za našu publiku?

BADRIĆ: Veselim se povratku u Banjaluku, a s bendom sam pripremila poseban repertoar pa dolazimo s puno dobre volje i najljepšim emocijama. Od publike očekujem da uživa i opusti dušu.

NN: Nastupate na tvrđavi Kastel, na kojoj ste već jednom nastupili. Koliko po Vašem mišljenju sam ambijent ove tvrđave može doprinjeti magiji koncerta?

BADRIĆ: Mislim da će to biti magična noć. Topla ljetna večer, divna pubika i divan prostor. Jedva čekam!

NN: Pjesma koju je za Vas pisao Dino Šaran "Više smo od prijatelja" postala je pravi regionalni hit, čime se i Vaša saradnja pokazala kao dobitna kombinacija. Postoji li mogućnost da ponovo dođe do saradnje s njim?

BADRIĆ: S Dinom je bilo divno raditi, on je veliki umjetnik i talenat, obožavam njega kao autora i volim bend "Letu štuke". "Mjesto za dvoje" je jedna od mojih omiljenih pjesama ikada.

NN: Većina Vaših pjesama opjevala je ljubav... Koliko istinski danas živimo ljubav i koliko u sveopštoj borbi za egzistenciju imamo vremena za nju?

BADRIĆ: Ljubav smo mi. Ona živi ili ne živi u nama samima. Voli, moli, budi dobar prema ljudima i čuvaj sebe. To bi nekako saželo sve što živim.

NN: Sarađivali ste s Oliverom Dragojevićem. Koliko je njegov odlazak gubitak za regionalnu muzičku scenu?

BADRIĆ: Još mi je teško govoriti o Oliveru kao da ga nema. I znam da je njegov gubitak pogodio cijelu regiju, ali kao netko tko ga je poznavao još se teško nosim s njegovim odlaskom. On je bio veliki i kako vrijeme ide sve će nam biti jasnije da se takvi kao on više ne rađaju.

NN: Skoro svaka Vaša pjesma postane hit, a za mnoge ste dobili i prestižne nagrade, priznanja. Koliko je to opterećujuće kad stvarate nove pjesme?

BADRIĆ: Ako mi ta misao i prođe kroz glavu, trudim se odbaciti je. Glazbu radim iz emocije i mislim da je to jedini način. Ne živim za nagrade već za publiku koja zavoli pjesme. To je najvažnije od svega. Zbog njih i jesmo tu.

NN: Šta Vam je najveći izazov po izlasku na scenu i na početku svakog koncerta?

BADRIĆ: Najvažnije mi je stvoriti tu predivnu vezu s publikom, probuditi tu emociju koja nas spaja čitav koncert.

NN: Kako gledate današnju muzičku scenu, pojavu autotune izvođača i da li postoji neko novo ime koje je privuklo Vašu pažnju?

BADRIĆ: Koliko god vrijeme prolazilo i koliko god se trendovi mijenjali ili tehnologija nepredovala, glazbu sam uvijek dijelila na dobru i lošu. Onu koja budi emociju i onu koja to ne čini. Tako je i danas. Ima divnih talentiranih mladih ljudi, a ja im želim od srca da nadmaše sve naše dosadašnje uspjehe i da stvore silu dobre glazbe za neke nove klince.

 

(nezavisne.com)

Amerika usvojila zakon kojim se zabranjuje TikTok, Kini dat rok od devet mjeseci da ga proda

Američki Senat je u potpunosti odobrio kontroverzni nacrt zakona, kojim se zabranjuje TikTok u SAD, međutim prvo je dat rok Kini da ga proda za devet ...

Banjaluka obilježava Dan grada

Banjaluka proslavlja Dan grada, u znak sjećanja na 22. april 1945. godine, kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu. Program počinje ...

Banjalučke profesorice hemije donijele nova znanja iz Češke i Slovačke

Hemija je nauka koja i te kako može biti privlačna i zanimljiva kako za predavače, tako i za učenike, posebno kada se više vremena posveti praktičnom ...

Za Dan grada panoramskim busom besplatno na Banj brdo

Na Dan grada Banjaluke, 22. aprila saobraćaće Banj bus na relaciji od Tvornice obuće "Bema" do stanice u blizini spomenika na Banj brdu. Polasci od TO ...

Banjaluka: U nedjelju obustava saobraćaja u više ulica zbog biciklističke trke

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da će u nedjelju, 21. aprila povodom održavanja Međunarodne biciklističke trke "Beograd–Banjaluka" na snazi ...

Glumci igraju za Sergeja Stupara

Predstava "Moje bivše, moji bivši", u koprodukciji Akademskog pozorišta SKC Niš i Studio teatra 078 iz Banjaluke, biće izvedena na sceni banjalučkog Doma ...

U Banjaluci "niče" šest novih kružnih tokova, u jednom i tulipani

Banjaluka će u narednih šest mjeseci dobiti novih šest kružnih tokova, a danas je započela izgradnja jednog od njih i to na raskrsnici Zapadnog tranzita i ...

Od danas direktan let Beograd-Mostar

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik ...

Skijaš poginuo u pokušaju da preskoči auto-put

Dvadesetjednogodišnji skijaš poginuo je dok je pokušavao da izvede “skijaški trik sa visokim rizikom” pokušavajući da preskoči auto-put u američkoj ...

O komunalnoj naknadi u Banjaluci i pristiglim opomenama

Tokom prošle sedmice mnogi Banjalučani su od Gradske uprave dobili opomene pred tužbu zbog neplaćanja komunalne naknade, ali ove opomene ne sadrže ...