Najveće greške koje vozači čine sa ručnim mjenjačem

Najveće greške koje vozači čine sa ručnim mjenjačem

Iako smo osnove pravilne vožnje naučili u auto-školama, mnogi od nas kasnije tokom vozačkog staža usvoje neke loše navike koje mogu da štete prenosnom sistemu automobila.

Ponekad smo i svjesni da griješimo, ali se loših navika teško oslobađamo što vrijeme više prolazi, a naš automobil sve to trpi, podsjeća sajt Automobili.hr.

1.Odmaranje ruke na ručici mjenjača

Prva loša navika je odmaranje ruke na mjenjaču.

Ručicu menjača nikako ne bismo smjeli da koristimo kao mjesto za odmaranje ruke, jer pritisak gura viljušku mjenjača i može da dovede do preranog trošenja viljuške, što svakako nije dobro.

Lagani dodir prilikom vožnje u određenoj brzini neće imati značajniji uticaj, ali sama težina ruke je preveliki pritisak koji stvara opterećenje na mehaničke dijelove i zupčanike u prenosnom sistemu automobila. Ova napomena se uglavnom navodi u priručnicima o upravljanju i korišćenju vozila.

Osim što ćete produžiti vek trajanja vašeg mjenjača, velika je prednost držanje obje ruke na upravljaču prilikom vožnje kako biste smanjili riskantne situacije u vožnji, a time povećali bezbjednosti za sebe, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

2. Držanje mjenjača u "brzini" prilikom zaustavljanja na semaforu

Još jedna loša navika je držanje mjenjača u brzini prilikom zaustavljanja na semaforu.

U zavisnosti od uslova i vremena čekanja, prilagodićete se zahtevima saobraćaja, ali je nepotrebno ostaviti auto u prvom stepenu prenosa prilikom dužeg čekanja ili zaustavljanja.

Ponovno ubacivanje u "prvu" prije kretanja ne iziskuje previše vremena, a auto će vam biti mnogo "zahvalniji" ako pritisnete kvačilo, ubacite mjenjač u neutralan položaj i pritisnete kočnicu dok čekate na semaforu.

Uz to ćete pomoći i sebi, jer je lakše da odmorite nogu nego da sve vrijeme držite stisnuto kvačilo do kraja.

3. Držanje papučice kvačila i konstantno pritiskanje "gasa"

Kada govorimo o pokretanju automobila na uzbrdici iz stanja mirovanja, držanje papučice kvačila i konstantno pritiskanje gasa dovodi do trošenja mehaničkog dijela kvačila.

Stoga neprestano održavanje automobila u kretanju/stajanju na uzbrdici (tzv. "vaga") nije preporučljivo, za to postoje bolji i štedljiviji načini.

Najjednostavnije je podići ručnu kočnicu i krenuti uz pomoć nje.

Moderni automobili najčešće imaju automatski sistem koji održava vozilo u mjestu dok ne krenete (bez potrebe da aktivirate ručnu kočnicu), pa možete veoma lagano pritisnuti gas uz istovremeno otpuštanje kvačila.

4. Ubrzavanje u previsokom stepenu prenosa

Jedna od nepotrebnih situacija je i ubrzanje u previsokom stepenu prenosa.

Ako, na primjer, vozite 50 km/h i u petoj ste brzini, nije dobro ubrzavati jer automobil u tom stepenu prenosa nije pripremljen za nagla ubrzanja i neprirodno je to očekivati.

Broj obrtaja je premali da biste na vrijeme postigli željeno ubrzanje. Za to su predviđeni niži stepeni prenosa, odnosno niže "brzine".

Nemojte biti lijeni, već odvojite sekundu-dvije vremena i prije naglog ubrzanja spustite stepen prenosa u za to predviđenu brzinu.

5. Zadržavanje noge na papučici kvačila, iako je automobil u pokretu

Posljednja loša navika na koju video ukazuje jeste zadržavanje noge na papučici kvačila iako je automobil u pokretu i ne postoji potreba za tim. Ovo je sličan slučaj kao odmaranje ruke na ručici mjenjača.

"Odmaranje noge na kvačilu" je nepotrebno, jer postoji mogućnost da vršite pritisak na mehaničke dijelove mjenjačke kutije.

Pravilo koje svaki vozač zna je prvenstvo pritiska kočnice prilikom zaustavljanja vozila, zato nemojte konstantno da "visite" na papučici kvačila jer u slučaju potrebe naglog zaustavljanja prvo ćemo pritisnuti kočnicu, a nakon toga kvačilo.

Za odmaranje lijeve noge postoji za to predviđeno mesto, pa ga i iskoristite.

Da li i vi pravite neku od ovih grešaka u vožnji?

 

(nezavisne.com)

Pao na vozačkom ispitu, pa tužio auto školu

Tinejdžer iz Kalifornije je nedavno pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit. U razgovoru s ...

Gdje su se sve proizvodili dijelovi za Zastavina vozila

Priča o Zastavinim automobilima je svima dobro poznata, a ona najznačajnija poglavlja mogu se opisati u nekoliko rečenica. Najprije, tu je "fićo" ...

Iz Tesle stiže zviždaljka i već se rasprodala

Kompanija Tesla, na čelu sa Ilonom Maskom, nastavlja da proizvodi neobične gedžete. Ilon Mask, izvršni direktor kompanije Tesla, ima sposobnost da ...

Renault optužen za lažiranje testiranja izduvnih gasova

Car Claim fondacija je uputila poziv kompaniji Renault et al, koja je uvoznik i zastupnik francuske marke za Holandiju. Po dokumentu od 167 stranica, više ...

Ford Falcon od milion dolara

Prelijepi primjerak Ford Falcon XY GT-HO stavljen je na aukciju. Radi se o modelu iz 1971. godine i ova limuzina bi uskoro mogla biti prodata za više od ...

Napravite domaću tečnost za odleđivanje i izbjegnite struganje stakala auta

Stakla prekrivena mrazom i ledom baš nikad ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Bolji izbor je mlaka voda ...

Podrazumijevana zaštita za Messenger i Instagram poruke će kasniti

​Meta ne planira da implementira podrazumijevanu "end-to-end" enkripciju (E2EE) za Messenger i Instagram sve do 2023. godine. Kompanija je prošle godine ...

Da li vrata na automobilu otvaramo na pogrešan način?

Većina vozača pri izlasku iz automobila otvara vrata rukom bliže kvaki, a to nije uvijek najbolja tehnika. Naime, iako se čini da je najlakše samo ...

Leteći automobili kineskog startapa do 2024. godine, zna se i cijena

Kineski proizvodač električnih vozila Ikspeng planira masovnu proizvodnju letećih automobila do 2024. godine čija cijena neće biti veća od 157.000 ...

Leteći taksi u Milanu 2026. godine

Milano će, zajedno s Kortinom, biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2026. godine i za tu priliku bi već trebalo da budu spremna vozila letećeg taksija ...