O nama

Kao dio kompanije “Nezavisne novine” iz Banjaluke, Nes radio je počeo emitovati program 01.06.1997.g. na frekvenciji 99,9 MHz. Nes je postao prepoznatljiva radio stanica koja svojim slušaocima osim kvalitetne zabavne muzike nudi objektivne i svježe informacije i niz tematskih emisija.

Pripremu i realizaciju 24-časovnog programa obavlja 12 stalno zaposlenih radnika, novinara-voditelja, tehničara i pomoćnog osoblja sa kojima se možete upoznati na strani Impressum.

Program emitujemo na šest frekvencija i svojim signalom pokrivamo 2/3 Bosne i Hercegovine, ali i dio Hrvatske. Prema slobodnoj procjeni na teritoriji koju pokrivamo signalom živi cca 2 500 000 ljudi.

FREKVENCIJE:

  • GRAD SARAJEVO 87,7 MHz
  • GRAD BANJALUKA 88,4 MHz
  • REGIJA KOTOR VAROŠ 89,7 MHz
  • REGIJA TUZLA 95,5 MHz
  • REGIJA BIHAĆ 99,3 MHz
  • REGIJA BANJLUKA 106,4 MHz

Provjereno čist FM signal imamo u sledćim većim gradovima: ZAGREB, PEĆUJ, ŽUPANJA, LOZNICA, TUZLA, OGULIN, SISAK. Naveli smo ove gradove kao markere jer se podrazumjeva da se program čuje u prostoru između njih. Kvalitet signala u tom prostoru zavisi od konfiguracije terena i rada lokalnih radio stanica na bliskim frekvencijama.

Program koji emitujemo pripremamo za sve gradjane BiH bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Prva smo radio stanica iz Republike Srpske koja je uspostavila kontakte i razmjenu priloga sa radio stanicama iz Federacije BiH, još davne 1997 godine u vrijeme potpune medijske blokade.

S tim u vezi, od početka do danas, zadržali smo slogan “Mjesto gdje prestaje mržnja, a počinje ljubav”.

Posjedujemo vlastitu digitalnu radio produkciju, dva studija i veliki marketing tim koji opslužuje mnogobrojne komitente sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema svim relevantnim domaćim i medjunarodnim istraživanjima, Nes radio se nalazi među tri najslušanije radio stanice u BiH.

Dobitnici smo brojnih nagrada za doprinos razvoju elektronskih medija i nezavisnog novinarstva. Nes radio je bio medijski pokrovitelj i suorganizator brojnih kulturno – sportskih dešavanja u BiH, a među njima je bio i "Izbor za sportistu godine BiH".