Prohodni svi putni pravci, ponegdje magla i poledica

Prohodni svi putni pravci, ponegdje magla i poledica

Svi putni pravci u Republici Srpskoj jutros su prohodni, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima uz umjerenu frekvenciju vozila, a moguća je poledica u višim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

Na području Doboja i Istočnog Sarajeva, jutarnja magla smanjuje vidljivost. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su i sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Brod na Drini-Dobro Polje, te Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo i Karanovac-Kneževo-Ugar.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš - Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu ukupna širina puta iznosi tri metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u Federaciji BiH /FBiH/. U jutarnjim časovima izražena je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle, a posebno je izražena na širem području Kantona Sarajevo.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, na putevima: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, a na putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na Jahorini pada snijeg

Na Olimpijskoj ljepotici Jahorini pada snijeg. Snijeg na planini je počeo padati oko 8.00 časova. Temperatura vazduha iznosi dva Celzijusova ...

Žuti meteoalarm za veći dio BiH

U većini područja u Bosni i Hercegovini proglašen je žuti meteoalarm zbog niskih temperatura. U Banjaluci je alarm proglašen zbog temperature od minus ...

Žuto upozorenje u cijeloj BiH

Za područje cijele Bosne i Hercegovine na snazi je žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra čija bi brzina mogla mjestimično iznositi i do 55 kilometara na ...

U nedjelju oblačno s kišom

Vjetrovito sa kišom sutra se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH. Ujutro i prije podne preovladavaće pretežno oblačno i toplije ...

Za vikend prohladno, od ponedjeljka toplije

U Republici Srpskoj za vikend će biti prohladno, suvo i promjenjivo vrijeme, a od ponedjeljka, 10. februara, temperatura vazduha će na sjeveru biti znatno ...

Jahorinu uljepšalo novih 35 centimetara snijega​

Zimska čarolija na Jahorini se nastavlja budući da je na planini palo novih 35 centimetara snijega koji je znatno poboljšao uslove za skijanje i uljepšao ...

Meteorolozi tvrde: Sezone požara biće sve duže i opasnije

Meteorolozi tvrde da će veliki požari poput posljednjeg u Australiji postati česta pojava zbog poodmaklih klimatskih promjena. Nakon pregleda 57 naučnih ...

Narandžasti meteoalarm za područje cijele BiH

Zbog obilnijih padavina i olujnog vjetra koji su za vikend najavljeni u Bosni i Hercegovini, Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto ...

Moskva iznad nule i bez snijega prvi put od 1886!

Stanovnici Moskve pitaju se gdje je nestala zima, navode ruski mediji. U vrijeme kada su ulice obično pokrivene snježnim pokrivačem, a led visi sa ...

Za sutra upaljen žuti meteoalarm u Bosni i Hercegovini

Evropski meteorološki servis "Meteoalarm" za srijedu je aktivirao žuti meteoalarm za veliki dio Bosne i Hercegovine. U regijama Banjaluke, Foče i ...