Prohodni svi putni pravci, ponegdje magla i poledica

Prohodni svi putni pravci, ponegdje magla i poledica

Svi putni pravci u Republici Srpskoj jutros su prohodni, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima uz umjerenu frekvenciju vozila, a moguća je poledica u višim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

Na području Doboja i Istočnog Sarajeva, jutarnja magla smanjuje vidljivost. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su i sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Brod na Drini-Dobro Polje, te Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo i Karanovac-Kneževo-Ugar.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš - Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu ukupna širina puta iznosi tri metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u Federaciji BiH /FBiH/. U jutarnjim časovima izražena je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle, a posebno je izražena na širem području Kantona Sarajevo.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, na putevima: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, a na putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nevrijeme stiglo u BiH

Jak olujni vjetar praćen kišom koji je jutros zahvatio Hrvatsku, u poslijepodnevnim časovima stigao je i u BIH. U najvećem gradu Srpske trenutna ...

Nakon ljetnih temperatura u Srpskoj, moguć i snijeg

Nakon ljetnih temperature, koje su predhodnih dana izmjereni u Srpskoj, sutra naveče se očekuje snijeg i susnježica. Milica Đorđević, meteorolog iz ...

U Banjaluci oboren temperaturni rekord za april

Živa u termometru dostigla je 32 stepena Celzijusova. Temperaturni rekord oboren je i u Zenici, gdje su zabilježena 33 stepena. (RTRS)

U nedjelju sunčano i natprosječno toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen ...

Možemo li na ljeto zaista očekivati temperature do 50 stepeni

Početak aprila donio je velike vremenske oscilacije i prave letnje temperature, a mart je i zvanično najtopliji u istoriji mjerenja. Međutim, neobično ...

Poznato kada nam stiže hladni front

Pred nama je još jedan sunčan i pravi ljetnji dan. Maksimalna temperatura biće u većini predela iznad 25°C, a u centralnim i jugoistočnim predjelima do ...

Meteorolozi najavljuju: Očekuje se saharski pijesak iz Afrike

Hrvatski meteorolozi najavljuju da od sutra dolazi do manjeg pada temperature vazduha, kao i da se danas nad Hrvatskom očekuje saharski pijesak iz ...

U ponedjeljak natprosječno toplo i sunčano

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti natprosječno toplo i sunčano vrijeme, uz dnevnu prolaznu oblačnost i temperaturu vazduha i do 31 stepen ...

Saharski pijesak iznad Banjaluke, evo kada će nebo ponovo biti

Nebo iznad Banjaluke od juče je zamućeno pijeskom iz Sahare zbog čega je više žuto nego plavo, a vidljivost je smanjena. Nedim Sladić, meteorolog, na ...

U nedjelju pomjeranje kazaljki jedan čas unaprijed

Ljetno računanje vremena počeće u nedjelju, 31. marta, pomjeranjem kazaljki na časovniku za jedan čas unaprijed. Tada kazaljke na časovniku treba ...