Pravila korištenja

Posljednja izmjena: 07. februar 2017

Korišćenjem bilo kog djela portala nesradio.com i svih njegovih dijelova privrednog društva N.I.G.D. “Dnevne nezavisne novine“ d.o.o.Banja Luka (u nastavku samo nesradio.com), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala nesradio.com ili bilo kojeg njegovog djela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

Nijedan dio portala nesradio.com ne smije se koristiti u nezakonite svrhe kao i za  promovisanje istih.

Portal Nesradio.com

Privredno društvo N.I.G.D. “Dnevne nezavisne novine“ d.o.o.Banja Luka posjetiocima u dobroj namjeri obezbjeđuje korišćenje sadržaja portala nesradio.com. Svi posjetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje portala nesradio.com, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Portal nesradio.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na spoljne stranice.

Portal nesradio.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala nesradio.com koristite na vlastitu odgovornost i nesradio.com se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup portalu nesradio.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Autorska prava

Portal nesradio.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog djela sadžaja portala smatra se kršenjem autorskih prava portala nesradio.com i podložno je  tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog djela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (nesradio.com, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je nesradio.com povrijedio vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na spoljne stranice

Nesradio.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala.

Nesradio.com linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Spoljni saradnici

Nesradio.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Nesradio.com se  obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Nesradio.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke nesradio.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Nesradio.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Nesradio.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila nesradio.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Slanje fotografija i informacija

Web sajt nesradio.com omogućava posjetiocima da pošalju svoje fotografije i informacije. To  ne znači da se objavljuju sve fotografije i sadržaj koje posjetioci pošalju već samo one koje redakcija Nes radija odabere. Web sajt nesradio.com ima pravo neobjavljivanja fotografija i sadržaja bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Takođe vas molimo da nam naknadno ne šaljete mejlove sa zahtjevima za obrazloženje jer fizički nismo u mogućnosti da odgovorimo na tu vrstu pitanja.

Autori čije fotografije i sadržaj bude objavljen biće potpisani onako kako su naznačili u poruci ali neće biti obaviješteni o postavljanju.

Zbog nemogućnosti provjere autentičnosti autora fotografije i sadržaja, Web sajt nesradio.com kao ni N.I.G.D. “DNN”d.o.o. ne može da odgovara za vjerodostojnost autora fotografija i sadržaja kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije i sadržaj. Sva odgovornost pripada isključivo autorima ili onima koji su poslali fotografije ili informacije. Mi fotografije i informacije postavljamo sa dobrom namjerom i sa pretpostavkom da su oni koji šalju i stvarni autori.

U slučaju da primijetite fotografiju ili informaciju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije ili sadržaja pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu [email protected] kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

N.I.G.D. “DNN”d.o.o. ne postaje vlasnik objavljenih fotografija i sadržaja, ali zadržava pravo korišćenja fotografija i informacija u svojim ostalim izdanjima.

YouTube i ostali video servisi

Nesradio.com objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i serverima ostalih video servisa.

Video fajlovi postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji nesradio.com nema niti može imati uticaja. Samim tim nesradio.com nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

Android aplikacija i ostale aplikacije za mobilne uređaje

Nesradio.com objavljuje svoj sadržaj i na mobilnim uređajima preko aplikacija namjenjenim za takav oblik distribucije.

Sva pravila koja su navedena za portal važe i za mobilne aplikacije.

Modifikovanje i promjene pravila

Nesradio.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama nesradio.com može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu nesradio.com smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.