Oprez, mokri i klizavi kolovozi

Oprez, mokri i klizavi kolovozi

U Republici Srpskoj, zbog kiše koja je padala tokom noći, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza upozoravaju na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Banjaluka-Crna Rijeka i Karanovac-Kneževo.

Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, u mjestu Ratkovac, na snazi je obustava saobraćaja za putnički saobraćaj zbog izlivanja vode na kolovoz.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionici Šešlije- Јohovac i Јohovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Zbog izlivanja rijeke Јapre, obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Novi Grad-Vitasovci-Radimirovac, u mjestu Blagaj Јapra, gdje se saobraća obilaznim pravcem preko Svodne.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice jedan-Prnjavor /naselje Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora, zbog čega se saobraća jednom trakom.

Na ovoj dionici, preko mosta u Dragalovcima, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od pet tona i viših od 3,5 metara.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici Kotor Varoš-Mitrovići, regionalni put R-413, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, a na R-414 Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova saobraćanja, moguć je prolaz autobusa klase "em tri" i saobraćaj vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, Bratunac tri-Drinjača, i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila čija je masa iznad 3,5 tona i autobuse klase "em tri", dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" iz Zvornika.

U Federaciji BiH kolovoz je pretežno mokar, a zbog kiše je povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija je masa veća od 3,5 tone i autobuse na dionici M-5 tranzit kroz Sarajevo, zbog čega su ova vozila preusmjerena kroz grad.

Na putnom pravcu Јablanica-Prozor, zbog sanacije saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Očekuje se svježije vrijeme uz povremenu slabu kišu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u zapadnim područjima biti svježije uz naoblačenje koje donosi povremenu slabu kišu, a u ostalim predjelima ...

Nevrijeme stiglo u BiH

Jak olujni vjetar praćen kišom koji je jutros zahvatio Hrvatsku, u poslijepodnevnim časovima stigao je i u BIH. U najvećem gradu Srpske trenutna ...

Nakon ljetnih temperatura u Srpskoj, moguć i snijeg

Nakon ljetnih temperature, koje su predhodnih dana izmjereni u Srpskoj, sutra naveče se očekuje snijeg i susnježica. Milica Đorđević, meteorolog iz ...

U Banjaluci oboren temperaturni rekord za april

Živa u termometru dostigla je 32 stepena Celzijusova. Temperaturni rekord oboren je i u Zenici, gdje su zabilježena 33 stepena. (RTRS)

U nedjelju sunčano i natprosječno toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen ...

Možemo li na ljeto zaista očekivati temperature do 50 stepeni

Početak aprila donio je velike vremenske oscilacije i prave letnje temperature, a mart je i zvanično najtopliji u istoriji mjerenja. Međutim, neobično ...

Poznato kada nam stiže hladni front

Pred nama je još jedan sunčan i pravi ljetnji dan. Maksimalna temperatura biće u većini predela iznad 25°C, a u centralnim i jugoistočnim predjelima do ...

Meteorolozi najavljuju: Očekuje se saharski pijesak iz Afrike

Hrvatski meteorolozi najavljuju da od sutra dolazi do manjeg pada temperature vazduha, kao i da se danas nad Hrvatskom očekuje saharski pijesak iz ...

U ponedjeljak natprosječno toplo i sunčano

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti natprosječno toplo i sunčano vrijeme, uz dnevnu prolaznu oblačnost i temperaturu vazduha i do 31 stepen ...

Saharski pijesak iznad Banjaluke, evo kada će nebo ponovo biti

Nebo iznad Banjaluke od juče je zamućeno pijeskom iz Sahare zbog čega je više žuto nego plavo, a vidljivost je smanjena. Nedim Sladić, meteorolog, na ...