Sjajni Monako izbacio Siti, Atletiku dovoljna prva utakmica

Sjajni Monako izbacio Siti, Atletiku dovoljna prva utakmica

Fudbaleri Monaka i Atletiko Madrda plasirali su se u četvrtinu finala najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi - Lige šampiona.

Već otpisani Monako je uspio da nadoknadi dva gola zaostatka iz prve utakmice (5:3) i pobjedom od 3.1 kod kuće iz elitnog takmičenja izbaci Mančester Siti.

Atletiko madrid je nakon pobjede u gostima Bajer Leverkuzenu (4:2) odigrao bez golova na domaćem terenu i tako bez većih problema prošao u narednu fazu Lige šampiona.

 

 

Monako - Mančester Siti

U Francuskoj smo vidjeli sjajnu i veoma dramatičnu utakmicu.

Kneževima je bilo jasno da nemaju šta da čekaju, pa su od samog početka krenuli na gol Građana, kako bi što prije došli do pogotka.

Već u sedmom minutu prva velika prilika za domaći tim. Mbape je s lakoćom prošao odbranu Sitija i uputio udarac ka golu, ali je njegov šut zaustavio Kabaljero.

Sjajni Mbape je već u narednom minutu donio prednost svom timu, nakon asistencije Silve.

U 16. minutu isti igrač trese mrežu Sitija, ali je sudija poništio gol zbog nedozvoljene pozicije.

I nakon toga Monako je nastavio da pritišće goste i dođe do pogotka koji bi im mogao donijeti plasman u četvrtfinale. Bez uspjeha su bili do 29. minuta. Onda je Mendi poslao dugu loptu u kazneni prostor, a tamo ju je prihvatio i iza leđa golmana Sitija poslao Fabinjo.

To je bilo uglavnom sve što smo vidjeli u prvom dijelu utakmice pa su mreže mirovale.

U drugom poluvremenu tempo igrača Monaka je opao, dok su izabranici pepa Gvardiole zaigrali mnogo bolje. Prva velika prilika za Siti došla je u 62. minutu, ali je Aguero bio neprecizan. Tri minuta kasnije Aguero je ponovo bio u prilici, ali se ovog puta istakao Subašić na golu.

U 71. minutu Rahim Sterling je nakon solo prodora pokušao da savlada Subašića, ali ovaj ponovo oduševljava navijače Monaka. Međutim ne zadugo. Odbijenu loptu je pokupio Sane i zakucao je u mrežu za 2:1.

Radost Građana je trajala svega šest minuta. Slobodni udarac je izveo Lemar, poslao je loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao Bakajoko i povećao na 3:1.

Ovaj gol je mnogo poljuljao igrače Sitija, pa do kraja nisu imali snage da naprave rezultatsku promjenu, tako da je Monako prošao dalje nakon sjajnog preokreta.

 

 

 

 

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen

 

U drugoj utakmici večeri nije bilo golova, ali je bilo nekoliko uzbuđenja. Dominirao je golman domaćih Jan Oblak.

Nijemci su krenuli ofanzivno i već u četvrtom minutu stvorili prvu pravu priliku, ali je šut Kevina Folanda iz dobre pozicije završio pored stative.

Domaći tim jeu uspjeo da se oslobodi početnog pritiska gostiju i počeo da kontrolišu ritam meča. Prva opasna situacija pred golom Bernarda Lena viđena je u 15. minutu, ali je udarac Hoakina Koree izblokiran.

Većina uzbuđena u prvom dijelu viđena su u posljednjih desetak minuta.

Prvo je udarac Havijera Ernandesa Ćićarita sa ivice kaznenog prostora bio neprecizan, da bi najbolju šansu za domaćina propustio Korea, odnosno Leno mu je lijepom paradom zaustavio šut sa desetak metara u situaciji jedan na jedan.

Sam finiš prvih 45 minuta obilježio je golman 'Apotekara', pošto je novom sjajnom paradom, ovoga puta poslije šuta Kokea, održao kakvu-takvu nadu svom timu.

I u nastavku su se timovi smjenjivali u napadima, ali još uvijek, ni poslije sata igre, nije bilo pogodaka. Prvi je zaprijetio Atletiko preko Korea, ali lopta još jednom odlazi pored gola.

Poput Sitija, ni Bajer nije imao šta da čeka, ipak – gosti nikako nisu mogli do gola, za šta najveće zasluge ima nevjerovatni Jan Oblak. Slovenac je u 67. minutu zaustavio čak tri stopostotne šanse napadača Bajera, dok je lopta poslije četvrtog šuta otišla tik uz stativu u gol-aut.

Iako je do kraja susreta ostalo manje od 20 minuta, a njima su za prolaz bila potrebna tri pogotka, Nijemci nisu odustajali od ofanzive – prijetili su i pokušavali sa svih strana, ali ništa nije bilo dovoljno da se savlada fenomenalni Oblak, koji je nastavio da oduševljava domaće navijače paradama.

Ređali su se ataci 'Aspirindžija' sve do posljednjeg zvižduka sudije, ali se mreža Atletiko Madrida i pored ogromnih napora, i velikog broja pokušaja nije zatresla, pa gosti nisu mogli da se raduju barem i pirovoj pobjedi.

 

 

 

(NN)

Milošević više nije selektor ''Zmajeva'', poznato ime nasljednika

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je da neće produžiti saradnju sa Savom Miloševićem. Milošević se nije uspio plasirati na Evropsko ...

Cicipas treći put kralj Monte Karla

Stefanos Cicipas je po treći put u posljednje četiri godine osvojio pehar na Mastersu u Monte Karlu. Grčki teniser je u velikom finalu poslije 98 minuta ...

Norvežanin zaustavio Đokovićev pohod u Kneževini

Norveški teniser Kasper Rud savladao je Novaka Đokovića sa 6:4 1:6 6:4. Nije Novak još uvijek fizički spreman za sve poduhvate koji ga čekaju na ...

Đoković prestigao Nadala na prestižnoj listi

Novak Đoković je trijumfom nad Lorencom Musetijem dodatno popravio učinak na masters turnirima. Srpski as je pretekao Rafaela Nadala na listi igrača sa ...

Određen termin 173. "vječitog" derbija

Poslije malo više od mjesec dana ponovo će se jedni prekoputa drugih naći fudbaleri Partizana i Crvene zvezde. Sada će vječiti rivali po 173. put ...

Nova istorija Nikole Jokića

Nikola Jokić blistao je u pobjedi nad Minesotom (116:107) u derbiju Zapadne konferencije nakon kojeg su Nagetsi zasjeli na čelo Zapada. Srpski as je imao ...

Novo ludo veče u Ligi šampiona

Atletiko Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona na svom terenu savladao Borusiju Dortmund sa 2:1, dok je ekipa Barselone kao gost savladala ...

Ferstapen prvi, Red Bul u Japanu uzvratio udarac

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je trke za VN Japana. Na stazi Suzuka Maks je došao do trećeg trijumfa u ovoj sezoni čime se vratio na vrh ...

Zvezdina zlatna generacija nagrađena poklonima i ovacijama

Košarkaški klub Crvena zvezda je davne 1974. godine ispisao svoje ime zlatnim slovima u istoriji evropske košarke! Crveno-bijeli su 2. aprila 1974 ...

Noleta će trenirati žena?

Pred Novakom Đokovićem narednih dana i nedjelja je velika odluka, da li će angažovati novog trenera i ko bi to mogao biti. Novak je nedavno rekao da ...